Veelgestelde vragen

Welke vakbladen hebben jullie, voor welke doelgroep en wat kosten ze?

Fiscaal up to Date – onderdeel van Rendement Uitgeverij BV geeft 9 vakbladen uit.

Voor een prijsoverzicht van onze abonnementen, raadpleeg abonnementen.

Kan ik een blad eerst uitproberen?

Voor ieder vakblad is een inkijkexemplaar, proefnummer of proefabonnement beschikbaar. Het aanvraagformulier vindt u op de pagina van ieder vakblad via de homepage of via de abonnementenpagina.

Wat kost een proefnummer of -abonnement?

Een inkijkexemplaar (PDF) of proefnummer (via post) is gratis.
De prijs van een proefabonnement verschilt per vakblad. U vindt de prijs op het desbetreffende aanvraagformulier die te vinden is op de pagina ‘abonneren’ van ieder vakblad via de homepage of via de abonnementenpagina. Een proefabonnement loopt automatisch af.

Hoe kan ik een abonnement aanvragen?

Wij vinden het heel leuk dat u een abonnement wenst op (één van) onze vakbladen.
U kunt online een abonnement aanvragen via het abonnementenoverzicht. U kunt ook mailen met info@futd.nl of bellen naar (078) 657 60 64.

Welke extra’s krijg ik bij een abonnement?

Met een abonnement op (één van) onze vakbladen krijgt u gratis toegang tot de app en kunt u de laatste 4 nummers offline lezen op uw tablet. Daarnaast heeft u toegang tot de online database met daarin het archief met alle jaargangen, artikelen met commentaren en brondocumenten. Bij enkele vakbladen krijgt u bij een abonnement een wekelijkse e-mail met het meest actuele nieuws, een themanummer of een boekje met kerncijfers.

Zijn er speciale tarieven voor kantoorabonnementen voor alle medewerkers?

Wanneer u een abonnement op een of meer vakbladen wilt voor alle medewerkers binnen uw kantoor, hebben wij een scherp aanbod met ons corporate abonnement. Neem hiervoor contact op met info@futd.nl.

Ik ben startende ondernemer of student. Krijg ik korting?

Voor startende ondernemers en studenten aan universiteiten en hogescholen hebben wij inderdaad een speciale regeling. Neem hiervoor contact op met info@futd.nl.

Wat is een corporate abonnement?

Ons corporate abonnement is een speciaal op maat gemaakt en scherp geprijsd aanbod voor bedrijven die een abonnement willen voor alle werknemers binnen hun kantoor. Heeft u interesse? Mail naar info@futd.nl.

Bij wie kan ik terecht met vragen over mijn abonnementen?

Voor vragen over onze abonnementen kunt mailen naar info@futd.nl of bel (078) 657 60 64.

Hoe werkt de app en waar kan ik hem downloaden?

Met onze app bent u altijd op de hoogte van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen binnen uw vakgebied! De voordelen op een rijtje:

 • Altijd de laatste 4 uitgaven beschikbaar, ook offline;
 • Filter op belastingsoort;
 • Markeer interessante artikelen en stuur ze door per email;
 • Zoek door artikelen d.m.v. trefwoorden;
 • Altijd en overal up-to-date met het dagelijkse nieuws van Viditax;
 • Direct doorklikken naar de databank, als u online bent.

De app is voor al onze abonnees gratis beschikbaar.
Hulp nodig? Download hier de korte handleiding.

App direct downloaden:

appstore
Download voor iPad

Google Play
Download voor Android

Wat is Fida?

Fida is een online databank die onderdeel is van een abonnement op Fiscaal up to Date. Het is een uiterst complete en veelzijdige verzameling documenten zoals:

 • Alle artikelen met commentaren en brondocumenten uit het vakblad Fiscaal up to Date sinds 1984.
 • Jurisprudentie van: EU-Hof van Justitie, Europees Hof voor de Rechten van de Mens, Hoge Raad, Centrale Raad van Beroep, Gerechtshoven, Raden van Beroep, Arrondissementsrechtbanken, Kantongerechten, College van Beroep voor het Bedrijfsleven, Raad van State en Tariefcommissie.
 • Kamerstukken van de Eerste en Tweede Kamer: wetsontwerpen, verdragen, begrotingsstukken, Commissie voor de Verzoekschriften, Commissievergaderingen, handelingen, jaarverslagen Ombudsman, kamervragen, rapportages en beleidsnota’s Rekenkamer.
 • Staatsbladen, Tractatenbladen en publicaties uit de Staatscourant.
 • Registers van wetsvoorstellen en verdragen: alle parlementaire stukken van de fiscale, semi-fiscale en parafiscale wetsvoorstellen en verdragen zijn opgenomen.
 • Beleidsbesluiten, pers- en nieuwsberichten.
 • Rapporten van de Nationale Ombudsman.
 • Verwijzingen naar andere vakliteratuur.

Iedere dag worden vele nieuwe brondocumenten aan de databank toegevoegd. De artikelen en brondocumenten zijn waar relevant onderling verbonden met hyperlinks, zodat verder zoeken moeiteloos is.

Wat is Viditax?

Viditax is een dagelijkse e-mailservice met het laatste fiscale nieuws. U ontvangt Viditax als u abonnee van Fiscaal up to Date bent. De redactie van Fiscaal up to Date garandeert dat u al het fiscale nieuws van die dag om 17.15 uur ontvangt. Nieuws met betrekking tot rechtspraak, wetgeving en beleid wordt krachtig samengevat en elke vrijdag worden daarnaast de arresten van de Hoge Raad kort en bondig weergegeven.

Het nieuws wordt voorzien van trefwoorden, naar belastinggebied ingedeeld en bevat een directe link naar de brondocumenten die u raadpleegt in een online archief. Indien gewenst kunt u in het nieuwsoverzicht zoeken op datum, periode of trefwoorden in alle Viditax-nieuwsberichten vanaf 2003.

Viditax nr. 1 nieuwsvoorziening EY
“Belastingadviseurs van Ernst & Young zetten de Viditax van Fiscaal up to Date op de eerste plaats van dagelijkse nieuwsvoorzieningen”
– Frans Rikhof, Director Bureau Informatievoorzieningen, EY

Wat is Memotax en wat kost het?

Memotax is het meest complete naslagwerk met kerngegevens die van toepassing zijn op de fiscale praktijkuitoefening, zoals tarieven, tabellen, vrijstelling, voorwaarden. Memotax verschijnt van alles fiscale memo’s het eerst in januari en is gratis voor abonnees van Fiscaal up to Date.

Relatiegeschenk
Memotax en is ook als relatiegeschenk verkrijgbaar. Verras uw klanten met dit fiscale geheugensteuntje in uw eigen jasje! Memotax is leverbaar in elke kaft naar keuze met eigen ontwerp en zelfs eigen titel. Ontwerp de kaft bijvoorbeeld in uw eigen huisstijl, voorzien van uw bedrijfsnaam en met een boodschap. Speciale prijsafspraken en verzending uit handen nemen, behoren tot de extra mogelijkheden.

Prijs

 • Memotax is gratis voor abonnees van Fiscaal up to Date.
 • Memotax kost € 26,50.
 • Met een abonnement op Memotax krijgt u 10% korting. U betaalt dan € 23,85.
 • Indien u meerdere exemplaren wilt bestellen, ontvangt u korting.
  • Tussen 2 en 25 stuks: € 23,00
  • Tussen 26 en 50 stuks: € 19,00
  • Tussen 51 en 100 stuks: € 16,50
  • Voor meer dan 100 stuks neemt u contact op met info@futd.nl of bel (078) 657 60 64, voor een scherpe aanbieding.
 • Alle prijzen zijn excl. btw en verzendkosten.

Bestel hier Memotax.

Wat is de gratis e-zine?

E-zine is onze periodieke update met columns, nieuws, nieuwe ontwikkelingen en opleidingsmogelijkheden per vakgebied. U kunt zich hier gratis aanmelden voor onze e-zine. Afmelden kan door te klikken op de link afmelden in een ontvangen e-zine of door te mailen naar info@futd.nl.

Bij wie moet ik zijn met een inhoudelijke vraag voor een (hoofd)redacteur?

Als u een vraag heeft voor één van de redactieleden of een hoofd- of eindredacteur kunt u mailen naar redactie@futd.nl of bel (078) 657 60 64.

Wat onderscheidt jullie van de concurrent?

Onze bladen zijn allemaal het snelst binnen hun vakgebied. Neem bijvoorbeeld Fiscaal up to Date: iedere werkdag heeft u uiterlijk 17:15 uur al het nieuws van die dag in uw mailbox. Arresten van de Hoge Raad van vrijdag staan diezelfde dag nog in Viditax en de eerstvolgende maandag om uiterlijk 15.00 uur voorzien van commentaar online en in de app! Al onze redacties bestaan uit professionals uit het vak die wet- en regelgeving en rechtspraak snel, zakelijk en kritisch van duidelijke commentaren voorzien.

Kan ik adverteren in een blad / op de website?

Wanneer u uw organisatie wilt profileren of personeel werft, kunt u in onze vakbladen of onze website een advertentie plaatsen.
Neem hiervoor contact op met Fanneke Meuwese via f.meuwese@futd.nl of bel naar (078) 657 60 64.

Abonneevragen

Ik kan niet inloggen / ben mijn wachtwoord vergeten. Waar kan ik terecht?

Neem contact op met info@futd.nl en wij proberen dit zo snel mogelijk voor u op te lossen.

Ik wil mijn abonnement uitbreiden, bij wie moet ik zijn?

U kunt terecht bij onze abonneeservice door te mailen naar info@futd.nl. Voor sommige combinaties van abonnementen hebben wij mooie kortingen.

Ik wil mijn abonnement stopzetten. Wat moet ik doen?

U dient uw abonnement uiterlijk 2 maanden voor het verstrijken van de abonnementstermijn schriftelijk op te zeggen via info@futd.nl.

Stopt mijn abonnement automatisch?

Nee, uw abonnement loopt automatisch door, tenzij u 2 maanden voor het verstrijken van de abonnementstermijn schriftelijk opzegt.

Een nummer is niet bezorgd, bij wie moet ik zijn?

U kunt hiervoor contact opnemen met info@futd.nl. Wij sturen u graag een exemplaar na.

 

Staat uw vraag of het antwoord op uw vraag er niet tussen? Mail naar redactie@futd.nl of bel (078) 657 60 64.