FutD - archief
Print

Artikelnummer: FutD 2020-0822

Uitstel van betaling voor ondernemers versoepeld

Staatssecretaris Vijlbrief heeft de Tweede Kamer geÔnformeerd over het door het kabinet aangekondigde bijzonder uitstel van betaling voor ondernemers voor de IB, Vpb, BTW en LB in verband met de coronacrisis (zie FutD 2020-0759 en FutD 2020-0821 in dit nummer).

Het kabinet wil de administratieve kant van het uitstel voor ondernemers zo eenvoudig mogelijk maken. De voorwaarden voor het aanvragen van uitstel van betaling zijn daarom verder versoepeld.

Iedere ondernemer die door de coronacrisis in financiŽle problemen is gekomen, komt in aanmerking voor uitstel van betaling van zijn belastingschuld. Een ondernemer kan het verzoek om uitstel van betaling indienen door een brief te sturen naar het adres dat op de website van de Belastingdienst staat vermeld (Belastingdienst, Postbus 100, 6400 AC Heerlen). Vanaf het moment dat de ondernemer zich meldt, wordt de invordering van zijn belastingschulden voor de IB, Vpb, BTW en LB direct stopgezet. Dat betekent dat de ondernemer feitelijk meteen uitstel van betaling krijgt. Voor uitstel langer dan drie maanden is aanvullende informatie nodig om te beoordelen of de financiŽle problemen hoofdzakelijk zijn veroorzaakt door de coronacrisis. De ondernemer kan de eerste drie maanden gebruiken om deze informatie te verstrekken. De staatssecretaris onderzoekt momenteel welke informatie nodig is en hoe deze zo eenvoudig mogelijk kan worden aangeleverd. Het doel daarbij is de administratieve lasten voor ondernemers zo veel mogelijk te beperken.

Ministerie van FinanciŽn 19-3-2020 (Fida 20201698)

Verwijzingen:
Fida 20201698 (MvF 19-03-2020 )