Tweede Kamer akkoord met wetsvoorstel Fiscale verzamelwet 2021

Datum: 14 oktober 2020

De Tweede Kamer heeft op 13 oktober 2020 het wetsvoorstel Fiscale verzamelwet 2021 aangenomen. Het wetsvoorstel bevat naast een aantal technische maatregelen onder meer een aanpassing van de giftenaftrek en wijzigingen van de ANBI-regeling. De Tweede Kamer heeft bij het wetsvoorstel twee amendementen aangenomen:

  • Voor de publicatieplicht van grotere ANBI’s worden standaardformulieren verplicht. In een ministeriële regeling wordt het begrip grotere ANBI’s uitgewerkt, waarbij een verplichting van het gebruik van standaardformulieren gaat gelden vanaf een bepaalde omvang van inkomsten, uitgaven en vermogen.
  • De inspecteur kan bij twijfel over de integriteit van de ANBI of een of meer van de bestuurders, feitelijk leidinggevenden of gezichtsbepalende personen van die instelling aan die instelling of persoon vragen om een verklaring omtrent het gedrag (VOG) te overleggen. Daaraan is toegevoegd dat de VOG moet worden overlegd binnen een termijn van zestien weken gerekend vanaf de datum waarop de inspecteur het verzoek heeft gedaan.
Om dit artikel te kunnen delen op sociale media dien je marketing-cookies te accepteren.

Viditax 17-09-2021