Zoutgehalte doorslaggevend voor tariefindeling bevroren kippenvlees

Rechtbank Haarlem (zie FutD 2010-1295) legde onlangs prejudiciƫle vragen aan het EU-Hof van Justitie voor over de indeling van bevroren kippenvlees uit Braziliƫ in de gecombineerde nomenclatuur. Het EU-Hof (zie Fida 20116445)
antwoordde dat het criterium dat vlees een totaal zoutgehalte van 1,2% of meer moest hebben om te
kunnen worden aangemerkt als gezouten in de zin van post 0210, geen ongeoorloofde beperking van de draagwijdte
van post 0210 vormde. Rechtbank Haarlem (zie FutD 2013-0361) besliste naar aanleiding daarvan dat de aanvullende aantekening
(GN) 7 op hoofdstuk 2 daarom van belang was voor de indeling op postniveau. De zendingen kippenvlees…

 

Lees het hele artikel

Abonnees van Fiscaal up to Date hebben toegang tot het hele artikel.
Fiscaal up to Date
Artikelnummer: 2015-1481

Neem een (proef)abonnement

Wilt u kennismaken met Fiscaal up to Date? Vraag dan een proefabonnement aan, waarmee u twee maanden lang gebruik maakt van alle voordelen van een digitaal abonnement. U heeft dan ook toegang tot bovenstaand artikel.

Vraag een (proef)abonnement aan